Чрез  Националната телефонна линия за деца 116 111  децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, консултирани и подкрепени от доказани професионалисти – психолози анонимно и безплатно 24 часа на ден във всеки ден от седмицата. Консултирането се извършва от служители на Агенцията за социално подпомагане. Линията е и най-бързата възможност за подаване на сигнал за дете в риск. Има добре изградена връзка с Националната система 112, отделите „Закрила на детето” в цялата страна, РУ на МВР, регионалните управления на образованието и др.


 

Ден на търпението

/За повече информация/

 


Прием в първи клас

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Левски- урок, който всеки чете по своему, урок, от който и дума да вземем от него, все няма да стигне силата да обхване Апостола.


 

 

 

График на дейностите и ръководители относно организацията във времето след края на учебните занятия до края на втория учебен срок съгласно Заповед № РД-09-3472/27.11.2020 г. на МОН


 

 

 

Скъпи деца,

уважаеми родители,

Очакваме Ви с нетърпение!

На 15 септември в 8:45, в  двора на училището.

Откриване на учебната година – 9:00 часа.

 Готови ли сме за училище?

 12suveta_covid

Насоки за родители в условията на COVID 19

 

 

 

 

 

Иновативно основно училище „Св.св.Кирил и Методий“-добрият учител за Вашето дете, изворчето на знания, на труд, на мъдрост, на радостни усмивки, на игри и на много, много обич. Нека заедно се потопим в пъстрите му води, за да видите след време децата си не само пораснали, а по- спокойни и по-уверени за бъдните дни.

 

 

 

 

 

 

 

УЧИЛИЩЕН ПЛАН-ПРИЕМ НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

 „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ  И МЕТОДИЙ“ – ГРАД  МЕЗДРА

ЗА  УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА   Отвори 

 

 

 

 

 

 

 

Уважаеми ученици и родители,
уведомявам ви, че със заповед №РД-01-154 от 26.03.2020 година на министъра на здравеопазването е удължен срокът на въведените противоепидемични мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19.
Периодът от 30.03.2020 г. (понеделник) до 12.04.2020 г. (неделя) включително е неприсъствен за учениците.
Учебните занятия ще се провеждат чрез средствата на информационно-комуникационните технологии и установените до момента начини и график за всеки клас.
При настъпване на промяна класните ръководители ще се свържат с учениците от своя клас.
Уважаеми родители, благодаря за подкрепата, която ни оказвате в усилията ни да не прекъсваме образователния процес!
Уважаеми ученици, благодаря ви за проявеното усърдие и любознателност! Не подценявайте начина на обучение, участвайте пълноценно в учебните сесии, изпълнявайте възложените от учителите ви задачи!
Бъдете здрави! Спазвайте установените правила за лична хигиена, социална дистанция, безопасно поведение!
Очаквам с нетърпение деня, в който училището отново ще се изпълни с вашето присъствие, смях и гл

Уважаеми родители,
Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.
Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.
Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.
За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:
• Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
• Насърчавайте детето да бъде активно.
• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.
Министър Вълчев

 

 

 

 

Удължаване на грипната ваканция

След заседание на Областния оперативен щаб за борба с грипа и ОРЗ е взето решение  преустановяването на учебните занятия в училищата в област Враца да бъдe удължено до 9 февруари 2020 г. включително.

Грипна ваканция

След заседание на Областния оперативен щаб за борба с грипа и ОРЗ е взето решение да бъдат предприети действия за преустановяване на учебните заниятия в училищата в област Враца.

Предстои внасяне на мотивирано предложение от директора на РЗИ – Враца до началника на РУО – Враца, което ще бъде докладвано на министъра на образованието и науката за обявяване на дните от 29.01.2020 г. до 05.02.2020 г. за неучебни.

Допълнително ще Ви бъде предоставена заповедта на министъра на образованието и науката.

Свеждаме тази изпреварваща информация до Ваше знание, с оглед уведомяване на учениците, педагогическите специалисти и всички други заинтересовани лица.

Планираните и обявени от РУО – Враца събития за посочения период няма да се състоят. Допълнително ще бъдат обявени датите на тяхното провеждане.

Публикувано от:

Евденова, Галина

Началник РУО

 Европейски ден на спорта в училище – 27 септември

В слънчевия петъчен следобед в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ -гр. Мездра се проведе „Европейски ден на спорта в училище,с координиращата организация – BG Бъди активен..
В празника под надслов „По-бързи, по-силни, по-здрави“ взеха участие 180 деца от първи до седми клас.
Дворът на училището се огласи от радостните викове на състезателите в щафетните и спортно-подготвителните игри. #BeActive #ESSD2019

 Първи учебен ден

На 16.09.2019 г. (понеделник) от 9:00 часа в двора на училището ще се проведе официалното откриване на новата учебна година. Всички ученици да се явят с униформата на училището.

Поканват се всички ученици, родители и приятели на училището!

 

http://medianews.bg/bg/a/ou-sv-sv-kiril-i-metodiy-mezdra-otnovo-poluchi-statut-na-inovativno-uchilishche?fbclid=IwAR3EkyyRKXVm9qpCn5ZGQjPsE_B9rCBgA0BN2Kph1OEoL0z9vlthJZth-_A

 

Обучение по проект КПРПС

16 учители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Мездра преминаха успешно обучението „Използване и създаване на електронни ресурси и учебници с отворен код“
Обучението се проведе в град Тетевен, обл. Ловеч. Начална дата: 28.06.2019г. Крайна дата: 10.07.2019г.
Продължителност 48 часа. Кредити: 3

 

 

 

ЕКИП ПЪРВИ КЛАС 2019/2020 УЧЕБНА ГОДИНА

 

 

 

Да изчистим България заедно!


 На 15 септември в нашето училище ще бъде издигнато знамето на благородната инициатива на БТВ „Да изчистим България заедно“.  Мотото тази година е:  „Играем чисто! България един отбор“ .
За четвърти пореден път в инициативата ще се включат и учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий „.
Ще играем ЧИСТО на 16 септември от 9.00 ч.
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
 плакат

 За поредна година в ОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, гр. Мездра ще се проведе

„ЛЯТНА АКАДЕМИЯ – 2017“  за бъдещи първокласници.
Откриване – 05.06.2017 г. /понеделник/

                       8 часа.
ЗАПОВЯДАЙТЕ

 
  

            Уважаеми учители,  Скъпи приятели

       По повод 139 години от Освобождението  на България всяко голямо междучасие до 3 март, нашият национален празник,   ще звучат незабравими български стихове, а на 2 март от 12,20 часа училището ни ще подкрепи инициативата на  „Българи за България“ – „Пробуждане с хоро“. Призоваваме всички ученици да дойдат на училище  с униформените елеци и бели блузи. Хващайки се на общобългарското хоро,  да усетим със сърцата си чудото на единението. Нека обединим своите чувства, воля и дух, нека бъдем НАРОД!

       Защото в хорото, по магичен начин е втъкан съвършения символ на кръга, отразяващ универсалните закони за връзка на човека с Космоса. Хорото е нашето прастаро познание за устройството на света, то е ритуал, а също и ликуване на Духа Български, в светлите празнични дни!

   Векове наред, българинът винаги е празнувал заедно със събратята си, извивайки кръшни хора по площади и мегдани, в малки и големи градове, в села и паланки. Затова приканваме всички Ви – бъдете будни  и на 2 март от 12и 20 ви очакваме в двора на училището и нека заедно да  подкрепим  инициативата „ Пробуждане с хоро“.

 
111

 

 
           Резултат с изображение за facebook
Училището предлага:

 • Целодневна организация на обучение

 • Работа по проекти

 • Топла закуска и обяд

 • Подсигурен транспорт

 • Вокална група

 • Спортни секции

sborna

 

 
 

Училището разполага:

 • Светли и просторни класни стаи

 • Две компютърни зали

 • 2 мултимедийни зали

 • Ученически стол и бюфет

 • Зали за занимания по интереси

 • Фитнес зала

 • Игротеки

 • Физкултурен салон

 • Физкултурни площадки

 • Медицински кабинет

 • Голям двор със зелени площи
Полезни връзки-Държавни институции:

МОМН

НВО

Регионален инспекторат на образованието/ученици

             

Полезни връзки-Портали:

Национален образователен портал

Е-образование

Уикипедиа

bg

bg

Какви да станем 

se